Skip to main content
'Steuntje in de rug voor uw gezonde levensstijl'
Wietze Bakker

Voeding en voedingspatronen zijn belangrijk voor diabetici, want zij ondersteunen een gezonde levensstijl. En als diabeet weet u dat schommelingen in het gewicht niet goed zijn. Een gelijkmatig gewicht betekent betere glucosewaarden en heeft bovendien een gunstige invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Malsovit VezelMuesli geeft u een steuntje in de rug.

Diabeten moeten hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden. Daar weet u alles van. Die bloedsuikerspiegel moet niet teveel schommelen. Goede voeding, met langzame koolhydraten, die een lage Glycemische Lading (GL) hebben, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt, maar ook stabieler blijft. Malsovit VezelMuesli heeft zo’n lage GL waarde, namelijk 29. Ter vergelijk: glucose heeft een GL van 100, een volkoren cracker heeft een GL van 49.

Voedingsvezels
Malsovit VezelMuesli bevat veel voedingsvezels. Deze hebben een gunstige invloed op de darmflora en het afweersysteem. Ze nemen namelijk veel water op, waardoor het volume voedsel in de darm toeneemt en er langer een verzadigd gevoel blijft bestaan. Ook zorgen de vezels voor een betere darmwerking. Bepaalde typen vezels hebben bovendien als eigenschap dat ze de bloedglucosespiegel na de maaltijd verminderen. Dat geldt ook voor de havervezel die volop in Malsovit VezelMuesli voorkomt. 
Wil je meer weten over vezels en het effect hiervan op je gezondheid? Ga dan naar de site van de Maag Lever Darm Stichting: https://www.mlds.nl

Geen suiker toegevoegd
Malsovit VezelMuesli is een puur product waaraan geen suiker, zout of vetten zijn toegevoegd. Het product bevat alleen van nature aanwezige suikers. De VezelMuesli bestaat uit haver, gerst, bietvezels, rozijnen, abrikozen en tarwevezels. Eén portie (50 gram) Malsovit VezelMuesli en 200 gram magere yoghurt bevat slechts 221 kcal en heeft een GL van minder dan 10. Dit betekent dat Malsovit ook past in een dieet voor mensen met diabetes.

Cholesterol
Malsovit helpt ook bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Dat komt doordat de haver- en gerstvezels de voedingsvezel bètaglucan bevatten. Deze voedingsvezel helpt het LDL cholesterolgehalte laag te houden.


Wietze Bakker is voedingsdeskundige. Hij begon zijn carrière als bakker en leerde gaandeweg alles over ingrediënten en hun voedingswaarden. Hij zet zijn jarenlange ervaring in om consumenten te leren hoe zij met behulp van goede ingrediënten een goede gezondheid kunnen krijgen en in stand houden.

Diabetes Vereniging Nederland

Malsovit is maatschappelijk partner van Diabetes Vereniging Nederland (DVN).