Skip to main content

Yael

'Ik vind het lekker. En heb nu tenminste geen pijn meer in mijn buik.' Yael te Lindert

‘Ik vind het lekker. En heb nu tenminste geen pijn meer in mijn buik.’ Yael te Lindert (9 jaar) glundert als ze vertelt over haar nieuwe ontbijt, yoghurt met een halve portie Malsovit VezelMuesli en een beetje honing. ‘En ik kan nu wel twee rondjes om het voetbalveld rennen.’

Yaels moeder, Renske te Lindert, kreeg de Malsovit VezelMuesli van een vriend, die zag hoe zij dagelijks aan het strijden was voor haar dochter: ‘Yael heeft al problemen met haar darmen en stoelgang sinds ik geen borstvoeding meer geef. Acht jaar lang zag ik haar buikpijn hebben. Ze had pijn bij de ontlasting, en kon daardoor soms maar één keer in de week naar het toilet. Om wanhopig van te worden. We zaten om de haverklap bij de dokter. En we hadden alles al geprobeerd. Van huis-, tuin- en keukenmiddelen tot medicijnen. Maar als het al werkte, dan was dat maar een paar weken. Ze eet nu al een half jaar Malsovit VezelMuesli en het werkt fantastisch. Voor haar stoelgang, maar ook voor haar hongergevoel. Ze heeft de hele dag door minder honger. ’

Geen suiker
In één portie Malsovit VezelMuesli zit 9 gram vezels. Dat is meer dan in een volkoren boterham, maar ook drie keer meer dan in gewone muesli. En dat biedt voor Yael enorm veel voordeel. ‘Voor mij is het bovendien belangrijk dat er geen suiker, zout of vet is toegevoegd,’ legt Renske uit. ‘Ik ben helemaal niet iemand die alle suiker verbiedt aan mijn kind. Maar ik ben er wel kritisch op. En dan heb ik liever dat ze het nog een beetje zoet met natuurlijke honing, dan dat er allerlei kunstmatige zoetstoffen in het product verwerkt zijn. En ze vindt het lekker. Dat moet ook, anders houd je dit niet vol.’

Vol energie
Yael sport graag, maar had daar geen energie voor door haar gezondheidsproblemen. Nu is ze niet meer bij haar skeelers weg te slaan. ‘Ik doe drie sporten,’ vertelt ze trots, ‘tennis, dansen en skeeleren. Eerst tenniste ik alleen maar. En daar kon ik niet eens goed meekomen, omdat ik zo snel moe was. Nu houd ik het zelfs langer vol dan de jongens in mijn groep.’ Renske glimlacht naar haar dochter als ze zegt: ‘En daar heb je dan gelijk het nadeel. Die energie heeft ze ’s avonds nog. Vroeger wou ze alleen maar slapen, al was het vier uur ’s middags. Nu wil ze ’s avonds om half negen nog niet naar bed. Gekkigheid natuurlijk. Ik ben zo blij om haar op deze manier te zien. De dynamiek in het hele gezin is anders geworden. Mijn dochter is eindelijk gelukkig.’

Wietze

  • 'Steuntje in de rug voor uw gezonde levensstijl'
    Wietze Bakker

Voeding en voedingspatronen zijn belangrijk voor diabetici, want zij ondersteunen een gezonde levensstijl. En als diabeet weet u dat schommelingen in het gewicht niet goed zijn. Een gelijkmatig gewicht betekent betere glucosewaarden en heeft bovendien een gunstige invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Malsovit VezelMuesli geeft u een steuntje in de rug.

Diabeten moeten hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden. Daar weet u alles van. Die bloedsuikerspiegel moet niet teveel schommelen. Goede voeding, met langzame koolhydraten, die een lage Glycemische Lading (GL) hebben, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt, maar ook stabieler blijft. Malsovit VezelMuesli heeft zo’n lage GL waarde, namelijk 29. Ter vergelijk: glucose heeft een GL van 100, een volkoren cracker heeft een GL van 49.

Voedingsvezels
Malsovit VezelMuesli bevat veel voedingsvezels. Deze hebben een gunstige invloed op de darmflora en het afweersysteem. Ze nemen namelijk veel water op, waardoor het volume voedsel in de darm toeneemt en er langer een verzadigd gevoel blijft bestaan. Ook zorgen de vezels voor een betere darmwerking. Bepaalde typen vezels hebben bovendien als eigenschap dat ze de bloedglucosespiegel na de maaltijd verminderen. Dat geldt ook voor de havervezel die volop in Malsovit VezelMuesli voorkomt. 
Wil je meer weten over vezels en het effect hiervan op je gezondheid? Ga dan naar de site van de Maag Lever Darm Stichting: https://www.mlds.nl

Geen suiker toegevoegd
Malsovit VezelMuesli is een puur product waaraan geen suiker, zout of vetten zijn toegevoegd. Het product bevat alleen van nature aanwezige suikers. De VezelMuesli bestaat uit haver, gerst, bietvezels, rozijnen, abrikozen en tarwevezels. Eén portie (50 gram) Malsovit VezelMuesli en 200 gram magere yoghurt bevat slechts 221 kcal en heeft een GL van minder dan 10. Dit betekent dat Malsovit ook past in een dieet voor mensen met diabetes.

Cholesterol
Malsovit helpt ook bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Dat komt doordat de haver- en gerstvezels de voedingsvezel bètaglucan bevatten. Deze voedingsvezel helpt het LDL cholesterolgehalte laag te houden.


Wietze Bakker is voedingsdeskundige. Hij begon zijn carrière als bakker en leerde gaandeweg alles over ingrediënten en hun voedingswaarden. Hij zet zijn jarenlange ervaring in om consumenten te leren hoe zij met behulp van goede ingrediënten een goede gezondheid kunnen krijgen en in stand houden.

Download testimonial (PDF)

bestel direct

Alle Malsovit-recepten

Luuc

'Malsovit houdt mijn suikerspiegel op peil en stelt het hongergevoel uit' Luuc Bugter

Luuc Bugter uit Elden is net als een groot deel van zijn familie besmet met het ‘wielren- en schaatsvirus’. Zijn opa en oudoom reden nog schaatstochten terwijl ze de negentig gepasseerd waren. Voor Luuc was het moeilijk kiezen. Hij koos voor wielrennen, maar won afgelopen winter de Nederlandse titel bij de Neo-Senioren bij het marathonschaatsen op de Jaap Eden baan. Naast zijn carrière als wielrenner is Luuc afgestudeerd in Sport Management aan het HAN in Nijmegen en is tevens sportvoedingsdeskundige.

Wij vroegen hem om die reden Malsovit VezelMuesli uit te testen. Zijn bevindingen zijn erg positief.

“Ik vind de muesli erg lekker en gemakkelijk in gebruik. Voor een topsporter is het erg goed om tijdens de trainingen de suikerspiegel op peil te houden en het hongergevoel uit te stellen. Als wielrenner is het belangrijk om op gewicht te blijven. Dus vooral op de rustdagen en na afloop van de trainingen is het een uitkomst. Het heeft veel voordeel voor sporters. Daarom gebruik ik Malsovit VezelMuesli, vooral omdat het drie keer zoveel vezels heeft dan gewone muesli.

Ik doe Malsovit VezelMuesli door pannenkoekenbeslag en ook voor het maken van mueslirepen is het een goede basis.” “Malsovit houdt mijn suikerspiegel op peil en stelt het hongergevoel uit”

En omdat hij zo tevreden was over Malsovit VezelMuesli nam hij een aantal proefzakjes mee op trainingskamp in Spanje. Daar heeft hij ze uitgedeeld onder zijn teamgenoten, die ook erg te spreken zijn over de muesli.

Henk

'Malsovit VezelMuesli hielp me afvallen, waardoor ik nu zonder medicijnen toe kan.' Henk Termaat

Drie jaar geleden luidde voor Henk Termaat (62) de noodklok. “Mijn huisarts stelde diabetes type 2 bij me vast. Ik was er onderste boven van. Vooral omdat ik weet wat voor rotziekte het is. Mijn grootvader overleed al jong aan suiker.” Zover wil Henk het niet laten komen en hij past zijn leefstijl aan. “Malsovit hielp me afvallen, waardoor ik nu zonder medicijnen toe kan.”

Als IT-er leidde Henk Termaat uit Putten jarenlang een zittend bestaan. “Toen de huisarts me vertelde dat ik diabetes had, wist ik meteen dat ik mijn leefstijl moest veranderen. Inmiddels is dat gelukt.” Net na de diagnose zat Henk op vier tabletten Metformine per dag om zijn suikerspiegel stabiel te houden. Inmiddels slikt hij helemaal geen tabletten meer. “Ik ging van vier tabletten, naar drie, naar twee en nu slik ik helemaal niets meer. Dat kan vooral dankzij mijn gewichtsverlies: ik viel zo’n 25 kilo af.”

“Hoe ik dat gedaan heb? Ik ben anders gaan eten en meer gaan bewegen. Vlak na de diagnose hoorde ik via een kennis van Malsovit VezelMuesli. De boterhammen die ik ’s ochtends at, vervang ik sindsdien door pap gemaakt met Malsovit of ik neem een kommetje yoghurt met Malsovit gezoet met iets stevia. Suiker gebruik ik sinds de diagnose helemaal niet meer. Door de vezels en langzame koolhydraten in Malsovit heb ik de hele ochtend een verzadigd gevoel waardoor ik helemaal geen behoefte meer heb om tussendoor te snoepen of te snacken. Bovendien zorgt het voor een goede stoelgang. Vooral als je minder gaat eten, is dat belangrijk.” ’s Avonds eet Henk ook anders. “Ik was altijd een aardappeleter, maar die laat ik nu in de pan. In plaats daarvan neem ik een extra stukje vlees.”

Henk paste niet alleen zijn eetpatroon aan, maar bracht ook beweging aan in zijn zittende bestaan. “Ik zwom al een keer in de week, maar dit breidde ik uit naar zes keer per week.

Toen de huisarts hoorde van mijn zwemplannen, lachte hij en zei: “Een beetje zwemmen zet geen zoden aan de dijk, Henk. Je moet minstens met een rood hoofd het bad verlaten.” En dat doe ik. “Elke ochtend zwem ik veertig baantjes binnen een half uur, met mijn stopwatch bij de hand. En ja, dat doe ik meteen ’s ochtends na mijn ontbijt met Malsovit. Als je ’s avonds gaat, heb je al honderd smoezen kunnen bedenken. Grote kans dat van uitstel dan afstel komt. Natuurlijk heb ik niet altijd zin om te gaan, maar zwemmen hoort bij overleven, het hoeft dus ook niet altijd leuk te zijn. Tegenwoordig gaat de overbuurman regelmatig mee en dat maakt het wel leuker. Eenmaal weer thuis meet ik mijn suikerspiegel. Die is dan vrijwel altijd lager dan na het opstaan, terwijl ik dan dus al gegeten heb. Dat is een mooie beloning , toch?”

“Al met al moet ik gewoon blij zijn dat ik nu leef”, besluit Henk zijn verhaal. “We weten nu zoveel meer over hoe je diabetes in de hand kunt houden dan in de tijd van mijn grootvader. Toen was ik er waarschijnlijk aan overleden. Nu zal het ook een zwakke plek blijven, maar met de juiste leefstijl kan ik er wel oud mee worden. Daar doe ik het voor!”

Arjan

  • 'Malsovit heeft rust in mijn leven gebracht'
    Arjan Klein

Arjan Klein (58) uit Arnhem werkt als beveiliger. Hij is sportief, maar houdt ook van lekker eten. En dus was hij aan de zware kant. Dat was nooit een probleem, totdat hij bij een routinebezoek aan de huisarts erachter kwam dat hij diabetes had. ‘Vanaf dat moment was ik alleen maar bezig met diabetes en afvallen. Malsovit bracht de rust terug in mijn leven.’

Een standaard bezoekje aan de huisarts veranderde het leven van Arjan Klein uit Arnhem. Omdat hij als beveiliger in topconditie moet zijn, vond hij dat hij moest afvallen. En dat lukte: van 122 kilo ging hij naar 107 kilo. ‘Voor alle zekerheid wilde ik toch een algehele bodyscan laten maken bij de dokter. Een paar dagen later kreeg ik een paniekerige dokter aan de lijn, die me vertelde dat ik suiker had, met een gemiddelde van 19. Ik wist niets van diabetes en zo’n telefoontje zorgt dan uiteraard voor heel veel onrust.’

Sinds die tijd is Arjan bezig met diabetes, pillen en afvallen. ‘Het staat buiten kijf dat teveel gewicht slecht is voor het bloedsuikerniveau. Maar ik was al behoorlijk afgevallen en het was lastig nog meer gewicht te verliezen. Ik heb van alles uitgeprobeerd, maar mijn bloedsuikerspiegel bleef op en neer gaan. Toen kwam ik in aanraking met Malsovit. En dat heeft mijn leven weer in een rustig vaarwater gebracht.’

Voedingsvezels
Malsovit VezelMuesli bestaat uit graanvlokken en zemelen, aangevuld met abrikozen, rozijnen en dadels. Er is geen vet, suiker of zout toegevoegd.‘Ik eet Malsovit altijd met aardbeienyoghurt, dat smaakt prima. En omdat ik veel in de buitendienst werk, is het voor mij belangrijk dat ik mijn lunch gemakkelijk mee kan nemen. Dit zijn kleine verpakkingen, dus dat is handig.’

Volgens Arjan is één van de grote voordelen van Malsovit dat hij weer afvalt. Maar even belangrijk vindt hij dat zijn maag en darmen tot rust zijn gekomen en de stoelgang goed op gang blijft. Doordat zijn eetpatroon nu regelmatiger is, en de stoelgang goed blijft, komt Arjan ook weer aan sporten toe.‘Dat is belangrijk in mijn vak, want ik moet wel zonder problemen een winkeldief kunnen achtervolgen. Sinds ik Malsovit gebruik, ben ik weer afgevallen. Ik weeg nu 98 kilo. Dat is dus bijna 24 kilo minder dan een paar jaar geleden. Dat heb ik zonder twijfel te danken aan Malsovit en het sporten. Ik ben blij dat ik het heb leren kennen. En inmiddels heb ik met deze tip meer mensen blij gemaakt.’

Download testimonial (PDF)

bestel direct

Alle Malsovit-recepten