Skip to main content

 

"Gebruik je granola in combinatie met een bakje kwark en doe er nog een vers stukje fruit bij. 

Zo kan het plantaardig ijzer uit de malsovit goed door je lichaam worden opgenomen en profiteer je van alle voordelen van een gezond ontbijt.

Door het eiwit uit de kwark en de vezels uit de muesli heb je een lang voldaan gevoel."


Vezelrijke Granola:

150 gram Malsovit VezelMuesli
150 gram gehakte noten (hazelnoten, walnoten, amandelen)
25 gram sesamzaad
25 gram lijnzaad 
50 gram zonnebloempitten
200 gr. gedroogd fruit (rozijnen, stukjes abrikoos, stukjes vijg)
2 el kokosolie
3 el honing
1 el kaneel
kokosvlokken

Meng de Malsovit VezelMuesli met de gehakte noten, 25 gram sesamzaad, het lijnzaad en de zonnebloempitten.
Verwarm de kokosolie met des honing. Schep dit door het Malsovitmengsel met 1 eetlepel kaneel. 
Spreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 170° C. Rooster het ongeveer een kwartier. Niet te bruin laten worden! Na afkoeling mengen met het gedroogde fruit en een handje kokosvlokken. 
In een goed gesloten pot ongeveer een maand houdbaar.