Skip to main content

De roemrijke historie van Malsovit

Malsovit bestaat sinds 1981, toen Peter van de Berg een broodmix op de markt bracht waarmee je kon afvallen! Peter van de Berg, beter bekend als Peter van Tiel (gewoon, omdat hij uit Tiel kwam) was zijn tijd ver vooruit. Want deze mix zat al vol met vezels en bevatte bijzonder weinig calorieën.

Exclusiviteit

De flamboyante Peter van Tiel wist van het Malsovitbrood binnen korte tijd gemeengoed te maken. Vrijwel ieder dorp en iedere stad had een bakker die de exclusieve broden verkocht. Er kwamen maaltijdkoeken, knäckebröd en sandwichspreads.

Een internationaal succes

Ook in het buitenland bleef Malsovit niet onopgemerkt. In Engeland, Zweden, België en Duitsland kwam het op de markt. In de Verenigde Staten werd Malsovit zelfs een ongekend succes. Bijzondere getuige daarvan is de blog van Janice Jucker, van de Three Brothers Bakery in Houston. Zij beschrijft daarin Malsovitbrood als één van de favorieten van haar vader Sigmund Jucker, één van de oprichters van de Three Brothers Bakery. Klik op het plaatje hier onder om de complete blog te lezen.

Aalt van de Kraats

In de hoogtijdagen werden er ongeveer 100-duizend broden per week geproduceerd in Europa. En tegelijkertijd werd het brood ook in Amerika een succes. De huidige kracht achter Malsovit. Aalt van de Kraats, werkte destijds bij Natufood. Hij kocht destijds al de grondstoffen in en zorgde dat de mixen op tijd klaar stonden voor export.

Grote ketens

Ondanks het grote succes, kon Malsovitbrood niet overleven. Steeds meer bakkerijen sloten zich aan bij grote ketens die alleen nog maar in grote getalen gingen produceren. Ook de afslankwereld ging er anders uitzien. Mensen slikten liever een pilletje om een paar kilo's kwijt te raken. Natufoods stopte met de productie van de mix.

Alleen maar natuurlijke ingrediënten

Toch kon Aalt het idee van Malsovit niet uit zijn hoofd krijgen. 'De gedachte achter de mix was natuurlijk fantastisch. Mensen hebben geen idee wat vezels allemaal voor ze kunnen betekenen. Het is de brandstof voor je complete lichaam.' Aalt kwam daarom met het idee voor een meer eigentijdse variant.
packshotverpakkingklein De huidige Malsovit VezelMuesli. 'Er zitten niets dan natuurlijke ingrediënten in. Geen suiker toegevoegd, geen zout, maar wel heel veel goede vezels',  aldus de trotse Van de Kraats. Malsovit VezelMuesli is nu één van de paradepaardjes van zijn internationale bedrijf Greenfoods, dat hij samen met zijn zoon runt. 'We zijn bijzonder trots op dit product. Ik geloof er heilig in.'
 

Het belang van vezels

Voor Malsovit ziet Aalt een grote toekomst: 'Er komen steeds meer onderzoeken die het belang van goede vezels onderstrepen. En ook de verhalen van gebruikers bewijzen de geweldige werking van Malsovit VezelMuesli. Het is toch ook van de gekke dat mensen liever pillen slikken voor een goede darmwerking, dan dat ze een gezond en lekker ontbijt eten? Gewoon, iedere ochtend een bakje met Malsovit vezelMuesli in yoghurt of sojamelk, of waar je maar van houdt. Klaar ben je.'
"Er komen misschien in de toekomst nog wel wat Malsovit-varianten bij. Maar dat zien we als de tijd rijp is. Vast staat dat we een prachtig product hebben liggen; gezond, lekker en ook nog eens met een roemrijke historie."
Samen met zijn zoon Martijn gaat Aalt volle kracht vooruit met Malsovit